Google Ads

Bespaar tijd Vergelijken in 5 min
Alle actuele data Grootste vergelijker van NL
100% Onafhankelijk Broker onafhankelijk
Bespaar tijd Vergelijken in 5 min
Alle actuele data Grootste vergelijker van NL
100% Onafhankelijk Broker onafhankelijk

Hoe word je rijk? - beste brokers (2022)

#2 Beste Broker 2022
Beleg vanaf: €50
Onze score 8.0
Kosten
Geschikt voor
Beleggingsaanbod
Regulering & Toezicht
Gemak

Onze keuze

#1 Beste Broker 2022
Beleg vanaf: €1
Onze score 7.6
Kosten
Geschikt voor
Beleggingsaanbod
Regulering & Toezicht
Gemak
#3 Beste Broker 2022
Beleg vanaf: €2.000
Onze score 7.7
Kosten
Geschikt voor
Beleggingsaanbod
Regulering & Toezicht
Gemak

ONZE GOUDEN TIP: Open een account bij meerdere brokers! Het openen van een account is gratis, onze tip is om bij minstens 2 brokers een account te openen. Probeer ze uit en creëer zo een voorkeur.

ONZE GOUDEN TIP: Open een account bij meerdere brokers! Het openen van een account is gratis, onze tip is om bij minstens 2 brokers een account te openen. Door een account te openen kun je het platform leren kennen en sneller een voorkeur ontwikkelen en ontdekken wat bij jou past! 

Geen Keuzestress

Hierboven zie je de top 3 brokers, vergelijk de brokers eenvoudig. Heb je een keuze gemaakt? Klik op de knop ‘Naar broker’. Je wordt dan naar de website van de aanbieder doorverwezen.

De top 3 is zorgvuldig samengesteld. Kies eenvoudig de beste broker en start vandaag nog met beleggen!

Hoe word je rijk?

Beginnen beleggen als particulier: Waar en hoe?

Beleggen is een interessant alternatief voor de historisch lage spaarrentes. Beginners zijn vaak terughoudend in het beginnen met beleggen, vanwege de risico's die beleggen met zich meebrengt. Met de juiste kennis en informatie zijn risico's te beperken. Ga voor jezelf na of beleggen bij jou past!

Heb je besloten om te beginnen met beleggen? Hoe pak je dat nu verder aan? Op goed geluk beginnen met beleggen is niet slim. Ga daarom na hoe je wil beleggen, met hoeveel geld je wil beleggen en welke broker het best bij je past.

Wat is beleggen & wat zijn brokers?

Wat is beleggen? Beleggen is het investeren van geld om daarmee in de toekomst financieel op vooruit te gaan. Zelf beleggen gaat via een broker. Maar wat is een broker nu precies? Een broker is een tussenpartij die een handelsplatform aanbiedt. Dit handelsplatform is de verbindingsbrug tussen jou en de aandelenmarkt. Via het platform van een broker kan je een aankoop- of verkooporder doen, de broker speelt deze orders vervolgens door aan de beurs en voert je transactie uit. De uitvoering van zo’n order vindt tegenwoordig voornamelijk online plaats en gebeurt in enkele seconden. Deze orders kunnen uitgevoerd worden op verschillende markten en beleggingsproducten, zoals: aandelen, beleggingsfondsen ETF’s, opties en meer.

De broker verhandelt namens jou (de klant) en ontvangt hier een vergoeding voor in de vorm van transactiekosten, commissie en/of spreads. Elke broker biedt een online handelsplatform aan, deze zijn erg verschillend van elkaar. Zo kan je bij de ene broker in een groter aanbod aandelen beleggen en biedt een andere broker een groot aanbod aan tools en analysemogelijkheden. Ook kunnen de kosten per broker ontzettend verschillen. Om deze reden loont het om beleggingsplatformen te vergelijken.

Beleggen in deze tijd? Nu instappen?

De beurs is de afgelopen tijd flink in beweging. Is dit dan wel het moment om als belegger in te stappen? Bewegingen op de markt brengen kansen met zich mee, zo kan kunnen erg grote dalingen juist ook een koopkans betekenen. Onder beleggers wordt dit ook vaker het kopen van aandelen en ETF’s met ‘korting’ genoemd. Doe wel altijd goed je eigen onderzoek en koop niet zomaar blind.

Geld verdienen met beleggen: Hoe word je rijk? (Tips over beleggen)

Beleggen heeft voor iedereen een andere betekenis. Dit komt doordat iedereen een andere tolerantie voor risico heeft. Vaak geldt dat rendement (winst) een vergoeding is voor het genomen risico. Wil je rijk worden? Dan kan dit bereikt worden met beleggen, al kent beleggen geen garanties. Wil je een risico nemen? Dan hier een aantal tips over geld verdienen met beleggen:

  • Geld verdienen met beleggen = onzekerheid (risico) aanvaarden
  • Bepaal duidelijke doelen om financieel succes te verhogen
  • Geduld is benodigd
  • Houd emoties buiten de deur

Waar moet ik in beleggen?

Beleggen is investeren. Bij beleggen leg je geld voor een korte of lange termijn opzij met als doel hier rendement (winst) op te maken. Maar waar moet je in beleggen? De meest bekende manier is aandelen kopen. Er zijn echter meer manieren om te beleggen.

Allereerst bestaat er grofweg twee mogelijkheden tot beleggen: lange termijn beleggen (passief) en korte termijn beleggen (actief). Binnen dit spectrum bestaan allerlei gradaties. Je kan bijvoorbeeld ook een deel van je geld actief beleggen en een deel passief beleggen. Je kan beleggen in een groot aantal beleggingsopties zoals: aandelen, beleggingsfondsen, obligaties of ETF trackers.

Vooral deze laatste wint de afgelopen jaren enorm aan populariteit. Dit komt doordat je met een ETF, meteen een groter aantal aandelen aankoopt binnen een index. Je koopt als het ware met een transactie meteen een mandje aandelen. Je hebt daardoor meteen spreiding.  Doordat je meteen in meerdere aandelen belegt zijn ETF’s een goede manier om passief te beleggen en zijn de kosten laag. Bij broker DEGIRO kan je zelfs een groot aanbod ETF’s GRATIS aankopen. Bekijk de kernselectie van DEGIRO.

Beste broker voor beginnende belegger

Als je wil starten met beleggen wil je natuurlijk de beste broker uitkiezen. Maar hoe vind je de beste broker als beginnende belegger? Dit is afhankelijk van jouw manier van beleggen. Welke voorkeuren zijn belangrijk voor je en welke beleggingsopties wil je in beleggen? De beste broker is de broker die op deze voorkeuren het best aansluit. Heb je nog geen idee wat je voorkeuren zijn? Open dan gratis (demo) accounts bij brokers en test de broker uit!

Goedkoop beleggen: Kosten beleggen vergelijken

Kosten van beleggen vergelijken is een van de belangrijkste factoren waar mensen naar kijken bij het vergelijken van brokers. Logisch, gezien het feit dat kosten een hap kunnen nemen uit potentieel rendement.

Je belegt daarom het liefst goedkoop, zo geniet je optimaal van jouw rendement. Bekijk voor meer inzicht ook altijd de tarievenkaart bij de broker. Tarieven van beleggen vergelijken is een goed idee, maar staar jezelf niet blind op tarieven. Kijk ook naar het aanbod in beleggingsmogelijkheden of analysetools.

Beleggen met kleine bedragen mogelijk?

Vaak bestaat er het idee dat er veel geld nodig is om te beginnen met beleggen. Niets is echter minder waar: beleggen met kleine bedragen is zeker mogelijk! Je kan vaak gratis (zonder instapkosten) een account openen bij een broker en kan al beginnen met beleggingen vanaf enkele tientjes.

Met kleine bedragen beleggen is naast mogelijk, ook slim om te doen. Je krijgt zo inzicht in hoe het werkt. Onze tip: probeer met een paar kleinere transacties wat beleggingen uit. Om te leren beleggen en te snappen hoe de markt belegt kan je het beste uitproberen. Doe dit met kleine bedragen, voordat je grotere bedragen gaat beleggen!

Goedkoopste broker

Goedkope brokers hoeven niet altijd de beste keus te zijn, ook is de goedkoopste broker per type belegger anders. Ben je een actieve belegger en doe je veel transacties? Dan zijn transactiekosten erg belangrijk om naar te kijken. Ga daarom na wat voor type belegger je bent om goed beleggingskosten te vergelijken en een goede broker te vinden.

De beste broker kiezen

Zoals al eerder benoemd is het belangrijk te weten dat voor iedereen een andere broker de beste is. Beleggers verschillen veel van elkaar. Het kan dus dat elke belegger een ander platform als beste broker bekroont. Elke broker heeft zo zijn eigen voordelen en kenmerken, daardoor past een broker beter bij een bepaalde soort belegger. Maar hoe kies je dan de beste broker voor jou? Geen zorgen! Om deze reden hebben wij een top 3 beste brokers samengesteld. Zo zie je in een oogopslag welke unieke aspecten een broker bezit en welke het best bij je aansluit.

Ben je een passievere belegger en wil je bijvoorbeeld graag enkel in aandelen of ETF’s beleggen dan is DEGIRO waarschijnlijk de beste broker voor jou. Hier kan je namelijk een groot aanbod ETF’s gratis aanschaffen (de kernselectie van DEGIRO).

Wil je graag wel in aandelen beleggen, maar heb je ook een actievere handelsstijl? Dan komt de brokers eToro en waarschijnlijk als beste broker voor jou uit de bus, gezien je daar commissie vrij aandelen kan kopen.

Op de vraag: ‘Wat is de beste broker?’ bestaat dus geen eenduidig antwoord. Onze Top 3 Nederlandse brokers, maakt het makkelijker om een juiste broker te vinden.

Hoe word je rijk?

Beginnen beleggen als particulier: Waar en hoe?

Beleggen is een interessant alternatief voor de historisch lage spaarrentes. Beginners zijn vaak terughoudend in het beginnen met beleggen, vanwege de risico's die beleggen met zich meebrengt. Met de juiste kennis en informatie zijn risico's te beperken. Ga voor jezelf na of beleggen bij jou past!

Heb je besloten om te beginnen met beleggen? Hoe pak je dat nu verder aan? Op goed geluk beginnen met beleggen is niet slim. Ga daarom na hoe je wil beleggen, met hoeveel geld je wil beleggen en welke broker het best bij je past.

Wat is beleggen & wat zijn brokers?

Wat is beleggen? Beleggen is het investeren van geld om daarmee in de toekomst financieel op vooruit te gaan. Zelf beleggen gaat via een broker. Maar wat is een broker nu precies? Een broker is een tussenpartij die een handelsplatform aanbiedt. Dit handelsplatform is de verbindingsbrug tussen jou en de aandelenmarkt. Via het platform van een broker kan je een aankoop- of verkooporder doen, de broker speelt deze orders vervolgens door aan de beurs en voert je transactie uit. De uitvoering van zo’n order vindt tegenwoordig voornamelijk online plaats en gebeurt in enkele seconden. Deze orders kunnen uitgevoerd worden op verschillende markten en beleggingsproducten, zoals: aandelen, beleggingsfondsen ETF’s, opties en meer.

De broker verhandelt namens jou (de klant) en ontvangt hier een vergoeding voor in de vorm van transactiekosten, commissie en/of spreads. Elke broker biedt een online handelsplatform aan, deze zijn erg verschillend van elkaar. Zo kan je bij de ene broker in een groter aanbod aandelen beleggen en biedt een andere broker een groot aanbod aan tools en analysemogelijkheden. Ook kunnen de kosten per broker ontzettend verschillen. Om deze reden loont het om beleggingsplatformen te vergelijken.

Beleggen in deze tijd? Nu instappen?

De beurs is de afgelopen tijd flink in beweging. Is dit dan wel het moment om als belegger in te stappen? Bewegingen op de markt brengen kansen met zich mee, zo kan kunnen erg grote dalingen juist ook een koopkans betekenen. Onder beleggers wordt dit ook vaker het kopen van aandelen en ETF’s met ‘korting’ genoemd. Doe wel altijd goed je eigen onderzoek en koop niet zomaar blind.

Geld verdienen met beleggen: Hoe word je rijk? (Tips over beleggen)

Beleggen heeft voor iedereen een andere betekenis. Dit komt doordat iedereen een andere tolerantie voor risico heeft. Vaak geldt dat rendement (winst) een vergoeding is voor het genomen risico. Wil je rijk worden? Dan kan dit bereikt worden met beleggen, al kent beleggen geen garanties. Wil je een risico nemen? Dan hier een aantal tips over geld verdienen met beleggen:

  • Geld verdienen met beleggen = onzekerheid (risico) aanvaarden
  • Bepaal duidelijke doelen om financieel succes te verhogen
  • Geduld is benodigd
  • Houd emoties buiten de deur

Waar moet ik in beleggen?

Beleggen is investeren. Bij beleggen leg je geld voor een korte of lange termijn opzij met als doel hier rendement (winst) op te maken. Maar waar moet je in beleggen? De meest bekende manier is aandelen kopen. Er zijn echter meer manieren om te beleggen.

Allereerst bestaat er grofweg twee mogelijkheden tot beleggen: lange termijn beleggen (passief) en korte termijn beleggen (actief). Binnen dit spectrum bestaan allerlei gradaties. Je kan bijvoorbeeld ook een deel van je geld actief beleggen en een deel passief beleggen. Je kan beleggen in een groot aantal beleggingsopties zoals: aandelen, beleggingsfondsen, obligaties of ETF trackers.

Vooral deze laatste wint de afgelopen jaren enorm aan populariteit. Dit komt doordat je met een ETF, meteen een groter aantal aandelen aankoopt binnen een index. Je koopt als het ware met een transactie meteen een mandje aandelen. Je hebt daardoor meteen spreiding.  Doordat je meteen in meerdere aandelen belegt zijn ETF’s een goede manier om passief te beleggen en zijn de kosten laag. Bij broker DEGIRO kan je zelfs een groot aanbod ETF’s GRATIS aankopen. Bekijk de kernselectie van DEGIRO.

Beste broker voor beginnende belegger

Als je wil starten met beleggen wil je natuurlijk de beste broker uitkiezen. Maar hoe vind je de beste broker als beginnende belegger? Dit is afhankelijk van jouw manier van beleggen. Welke voorkeuren zijn belangrijk voor je en welke beleggingsopties wil je in beleggen? De beste broker is de broker die op deze voorkeuren het best aansluit. Heb je nog geen idee wat je voorkeuren zijn? Open dan gratis (demo) accounts bij brokers en test de broker uit!

Goedkoop beleggen: Kosten beleggen vergelijken

Kosten van beleggen vergelijken is een van de belangrijkste factoren waar mensen naar kijken bij het vergelijken van brokers. Logisch, gezien het feit dat kosten een hap kunnen nemen uit potentieel rendement.

Je belegt daarom het liefst goedkoop, zo geniet je optimaal van jouw rendement. Bekijk voor meer inzicht ook altijd de tarievenkaart bij de broker. Tarieven van beleggen vergelijken is een goed idee, maar staar jezelf niet blind op tarieven. Kijk ook naar het aanbod in beleggingsmogelijkheden of analysetools.

Beleggen met kleine bedragen mogelijk?

Vaak bestaat er het idee dat er veel geld nodig is om te beginnen met beleggen. Niets is echter minder waar: beleggen met kleine bedragen is zeker mogelijk! Je kan vaak gratis (zonder instapkosten) een account openen bij een broker en kan al beginnen met beleggingen vanaf enkele tientjes.

Met kleine bedragen beleggen is naast mogelijk, ook slim om te doen. Je krijgt zo inzicht in hoe het werkt. Onze tip: probeer met een paar kleinere transacties wat beleggingen uit. Om te leren beleggen en te snappen hoe de markt belegt kan je het beste uitproberen. Doe dit met kleine bedragen, voordat je grotere bedragen gaat beleggen!

Goedkoopste broker

Goedkope brokers hoeven niet altijd de beste keus te zijn, ook is de goedkoopste broker per type belegger anders. Ben je een actieve belegger en doe je veel transacties? Dan zijn transactiekosten erg belangrijk om naar te kijken. Ga daarom na wat voor type belegger je bent om goed beleggingskosten te vergelijken en een goede broker te vinden.

De beste broker kiezen

Zoals al eerder benoemd is het belangrijk te weten dat voor iedereen een andere broker de beste is. Beleggers verschillen veel van elkaar. Het kan dus dat elke belegger een ander platform als beste broker bekroont. Elke broker heeft zo zijn eigen voordelen en kenmerken, daardoor past een broker beter bij een bepaalde soort belegger. Maar hoe kies je dan de beste broker voor jou? Geen zorgen! Om deze reden hebben wij een top 3 beste brokers samengesteld. Zo zie je in een oogopslag welke unieke aspecten een broker bezit en welke het best bij je aansluit.

Ben je een passievere belegger en wil je bijvoorbeeld graag enkel in aandelen of ETF’s beleggen dan is DEGIRO waarschijnlijk de beste broker voor jou. Hier kan je namelijk een groot aanbod ETF’s gratis aanschaffen (de kernselectie van DEGIRO).

Wil je graag wel in aandelen beleggen, maar heb je ook een actievere handelsstijl? Dan komt de brokers eToro en waarschijnlijk als beste broker voor jou uit de bus, gezien je daar commissie vrij aandelen kan kopen.

Op de vraag: ‘Wat is de beste broker?’ bestaat dus geen eenduidig antwoord. Onze Top 3 Nederlandse brokers, maakt het makkelijker om een juiste broker te vinden.